Herdenkingsconcert
Sluitingsdatum
  • 07-01-2019
Projectbijdrage
  • € 65,00
Concerten
    04 mei 2019
    De Vereeniging, Nijmegen
In de meimaand staan we stil bij ingrijpende periodes in de recente geschiedenis. Herinneringen aan mensen van alle nationaliteiten die zich inzetten voor de vrijheid en de toekomst van ons land  In het kader van 4 mei herdenking brengt het Nijmeegse studentenorkest CMC met de beide partners Projectkoor Gelderland en ZNCK een programma waaruit verbondenheid spreekt. Dit concert vindt plaats op de avond van de Nationale Dodenherdenking in Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen. Een jaarlijks evenement waarmee Stichting 4 en 5 mei Nijmegen de herdenking een bijzonder karakter geeft.  
Het zwaartepunt van het programma wordt gevormd door twee orkestliederen van Brahms, Nänie en Schicksalslied. De liederen passen dramaturgisch uitstekend binnen het kader van dit herdenkingsconcert. De teksten van beide liederen dragen een spirituele en troostrijke boodschap. Zo is Nänie  (met tekst van Friedrich Schiller) een weeklacht over het onvermijdelijke van de dood en de vergankelijkheid van het leven. Het Schicksalslied (Lied van het Noodlot) is zonder meer een klein juweel waarin zowel de staat van eeuwige hemelse gelukzaligheid als het rusteloze lot  van de lijdende mensen beschreven wordt. Beide stukken eindigen in muzikale harmonie, de acceptatie van het lot.
In Concertgebouw De Vereeniging zingen is een buitenkans en helemaal als het voor een groot publiek is. En dat zal ook dit jaar weer gebeuren! Wil je meedoen? Dat kan!
De repetities vinden plaats in Perron 3 in Rosmalen en starten op 16 februari 2018.
We hopen jullie te ontmoeten bij dit mooie project. Inschrijven kan tot 7 januari aanstaande.
Date Start End
za 04-05-2019 Herdenkingsconcert
De Vereeniging, Keizer Karelplein 32h, Nijmegen
21:00