Dirigent Rick Muselaers

In 2008 nam Rick Muselaers het initiatief tot oprichting van het Zuid Nederlands Concert Koor en is sindsdien de artistiek leider en chef-dirigent van het koor. Met jeugdig lef en enthousiasme inspireert hij ‘zijn’ zangers en zangeressen tot het telkens verleggen van hun muzikale grenzen, met respect voor traditie en altijd dienstbaar aan de muziek. Hij bracht het ZNCK in korte tijd naar vele concertpodia, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam.

Rick (1986) studeerde Docent Muziek, Koordirectie (Louis Buskens) en Orkestdirectie (Arjan Tien) aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Hij vervolgde zijn studie directie in Nederland en in de Verenigde Staten bij Martin Wright. Momenteel studeert hij zang bij Jaap Smit.

Naast artistiek leider en chef-dirigent van het ZNCK is dirigent van Koorgroep Oosterhout, Kamerkoor Tourdion Waalwijk en Kamerkoor Zuid, organisatorisch onderdeel van de Stichting ZNCK. Als gastdirigent werkte hij ondermeer met het koor van het Nationaal Opera Festival, het Philips Philharmonisch Koor, Nederlands Concertkoor en Cape Town Opera Chorus.

Rick assisteerde dirigenten als: Arjan Tien (Cape Philharmonic Orchestra, WDR Rundfunkorchester), Martin Wright (Staatsopernchor Berlin) en Jaap van Zweden (Dallas Symphony Orchestra), onder andere in Hong Kong en New York.

In 2013 bereidde hij, in opdracht van de Opera Siam Bangkok, het koor voor op de Thaise première van Gustav Mahler's 8e symfonie ('Sinfonie der Tausend'). Zodoende werkte hij met koren als Bonifantes Boy Choir (Tsjechië), Chinese University of Hong Kong Chorus (China), Fairhaven Singers (Engeland), Bangkok Musical Society Choir (Thailand), Rangsit University Chamber Choir (Thailand), Montfort Children's Choir (Thailand), Operakoor van de Opera Siam Bangkok (Thailand).

Repetitor Steven van Gool

Steven van Gool studeerde piano aan het Fontys Conservatorium en volgde lessen onder andere bij Joop Celis en Jelena Bazova. In juni 2015 studeerde hij af, ondermeer op het Deutsche Requiem van Brahms, met medewerking van Kamerkoor Zuid. Steven is als repetitor betrokken bij het ZNCK en werkte onder andere mee aan projecen als het Requiem van Duruflé, en de Sea Symphony van Vaughan Williams. Voor de Petite Messe Solennelle van Rossini was Steven zowel repetitor als solist bij de uitvoeringen. Daarnaast is hij werkzaam als muzikaal leider bij Stage Entertainment, waar hij werkte aan musicals als Grease, de Sound of Music, Annie en Daddy Cool.