Kamerkoor Zuid

Kamerkoor Zuid is in 2013 ontstaan als zelfstandig onderdeel van het Zuid Nederlands Concert Koor (ZNCK). Met het Kamerkoor Zuid kan de Stichting ZNCK opdrachtgevers beter bedienen en kan een ander repertoire aan bod komen.
Anders dan het ZNCK-koor werkt het kamerkoor niet op projectbasis, maar is het een regulier koor dat wekelijks gezamenlijk repeteert.

Het Kamerkoor Zuid bestaat uit gevorderde, geschoolde zangers met de nodige koorervaring. Er zijn in Nederland veel kamerkoren. Wat het Kamerkoor Zuid van de meeste kamerkoren onderscheidt, is durf en lef. Kamermuziek is niet klein en bescheiden: we zoeken de grenzen op, soms zelfs in letterlijke zin.
Het koor kenmerkt zich door enthousiasme en zelfwerkzaamheid. Iedereen (ook dirigent Rick Muselaers) levert zijn/haar bijdrage, in organisatorische zin.

Het Kamerkoor Zuid repeteert op maandagavond in de prachtige kapel van de zusters Fransiscanessen inDongen. Voor meer informatie kunt u mailen naar kamerkoor@znck.nl.

Om concerten te kunnen geven is echter meer nodig dan een paar goede stemmen: huur van de ruimte, muzikanten en instrumenten etc. U kunt het Kamerkoor Zuid financieel steunen en daarmee Koormaat worden: